Termeni și condiții


Site-ul www.lamahar.ro este proprietatea societatii comerciale LAMAHAR SRL.

a). Elemente definitorii:

In intelesul prezentului document, termenii si expresiile de mai jos au urmatoarele semnificatii:

• Cumparator: orice persoana fizica sau juridica care plaseaza o comanda pe site-ul www.lamahar.ro;

• Vanzator: societatea comerciala LAMAHAR SRL, persoana juridica cu capital privat 100% romanesc, avand sediul social in sat Lupeni (langa Odorheiu Secuiesc), str. Principala, nr. 36/A, jud. Harghita, avand Nr.Reg.Com. J19/598/1994 şi Cod unic de inregistrare fiscala RO 5900178;

• Site: domeniul www.lamahar.ro si subdomeniile acestuia;

• Bunuri si servicii: orice produs sau serviciu cuprins in comanda si care urmeaza a fi livrat/furnizat de catre vanzator cumparatorului ca urmare a incheierii contractului;

• Contract: contractul la distanta incheiat intre vanzator si cumparator si care prevede furnizarea de bunuri sau servicii;

• Comanda: un document electronic transmis prin intermediul site-ului si prin care cumparatorul ii transmite vanzatorului intentia de a cumpara bunuri sau servicii de pe site;

• Confirmare de comanda: notificare automata cu titlu informativ, emisa in format electronic, pe care cumparatorul o primeste dupa lansarea unei comenzi pe site;

• Continut: toate informatiile prezentate in format text sau grafic pe site sau transmise in e-mailurile de comunicare venite din partea vanzatorului. Continutul include imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date;

• Document: prezentele termene si conditii.

b). Prevederi contractuale:

Prin inregistrarea unei comenzi pe site, cumparatorul este de acord cu forma de comunicare prin care vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale si anume telefonic sau prin e-mail.

Confirmarea comenzii, pe care cumparatorul o primeste in format electronic dupa lansarea unei comenzi pe site, are doar rol de informare, nu reprezinta acceptarea comenzii de catre vanzator si nu marcheaza momentul incheierii contractului.

Lansarea unei comenzi pe site implica din partea cumparatorului acceptarea integrala a prevederilor contractului. Contractul se considera incheiat in momentul in care vanzatorul emite factura fiscala si instiinteaza cumparatorul prin SMS sau prin e-mail cu privire la livrarea bunurilor si serviciilor din comanda. Incheierea contractului nu este conditionata de o comunicare ulterioara din partea cumparatorului.

In anumite situatii, cauzate de lipsa de stoc, vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea bunurilor din comanda. Vanzatorul va notifica cumparatorul cu privire la aceasta modificare la adresa de e-mail specificata in comanda.

c). Politica de vanzare online:

Preturile bunurilor si serviciilor prezentate pe site in paginile de listing si in paginile de detalii produs sunt exprimate in lei si includ taxele de TVA si Ecovaloarea. Toate informatiile suplimentare despre bunurile si serviciile afisate pe site au titlu informativ si nu implica raspunderea contractuala a vanzatorului. Sunt incluse aici poze, descrieri detaliate, DOT (data fabricatiei), grafice, fisiere atasate, comentarii, rating-uri, prezentari multimedia, etc.

d). Dreptul de proprietate intelectuala si industriala:

Numele, sigla si continutul site-ului sunt proprietatea exclusiva a vanzatorului. Cumparatorului nu ii este permisa copierea, folosirea, distribuirea continutului site-ului fara acordul scris la proprietarului. Continutul site-ului www.lamahar.ro este proprietatea LAMAHAR SRL si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor, iar folosirea fara acordul scris al LAMAHAR SRL a oricaror elemente regasite in site, chiar daca aceste elemente poarta marcaje de protectie, atrage dupa sine consecintele prevazute de legislatia in vigoare. Pentru a ne semnala orice incalcare privind legea pentru protectia drepturilor de autor, ne puteti contacta la urmatorul adresa de e-mail: office@lamahar.ro.

e). Comanda:

Cumparatorul poate transmite comenzi prin intermediul site-ului adaugand produsele in cosul de cumparaturi si apasand butonul de finalizare de comanda dupa completarea formularului de comanda. O comanda este considerate finalizata doar in momentul generarii confirmarii de comanda. Simpla adaugare a bunurilor si serviciilor in cosul de cumparaturi nu echivaleaza cu finalizarea comenzii. In plus, finalizarea comenzii nu marcheaza momentul incheierii contractului ci doar momentul acceptarii de catre cumparator a tuturor prevederilor contractului.

Cumparatorul este responsabil pentru completarea corecta a datelor din comanda. Prin finalizarea unei comenzi, cumparatorul consimte ca datele transmise in comanda sunt corecte. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a nu onora comenzile care contin date incorecte sau incomplete.

f). Confidentialitate:

Prin accesarea site-ului, cumparatorul declara ca este de acord cu prelucrarea datelor sale cu caracter personal si ca este in cunostinta de cauza ca se bucura de drepturile prevazute de Legea nr. 677/2001 si a Regulamentului (UE) 2016/679 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Vanzatorul garanteaza, in conditiile legii, pastrarea confidentialitatii datelor cu caracter personal ale cumparatorului si dreptul acestuia la protectia vietii private.

Informatiile furnizate de catre cumparator vanzatorului vor ramane in proprietatea vanzatorului si vor fi utilizate de catre vanzator in relatiile cu partenerii de afaceri doar in scopul indeplinirii obligatiilor contractului.

g). Publicitate:

La crearea unui cont pe site, cumparatorul are optiunea de a alege daca doreste sa primeasca Newslettere din partea vanzatorului.

h). Pretul derizoriu si alte erori de afisare:

Vanzatorul face eforturi de a afisa cat mai corect si complet preturile, stocurile si caracteristicile bunurilor prezentate pe site. Cu toate acestea, in anumite situatii exceptionale, din motive tehnice, preturile si/sau caracteristicile afisate pot fi eronate. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a anula orice comanda care contine produse cu pret derizoriu, care au caracteristici eronate si/sau care nu sunt in stoc. Vanzatorul se obliga sa anunte cumparatorul asupra erorii in cel mai scurt timp posibil de la constatarea acesteia.

i). Modificari:

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica oricand prevederile prezentului document, noile prevederi intrand in vigoare de la data afisarii pe site.

j). Forta majora si litigii:

Niciuna dintre parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.

Eventualele litigii aparute intre cumparator si vanzator vor fi rezolvate pe cale amiabila, apeland la numarul 0749 096 828 sau la adresa de e-mail office@lamahar.ro. Daca apar probleme legate de o comanda, care nu par a putea fi rezolvate prin e-mail sau cu persoana cu care se discuta, se poate lua legatura pentru o conciliere interna gratuita cu persoana care are atributii de conciliera amiabila din interiorul societatii noastre – Jakab Arpad – consilier juridic – 0755 948 295. In cazul in care nu se ajunge la un acord pe aceasta cale se va apela la instantele judecatoresti competente.

k). Legea aplicabila – Jurisdictia:

Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre societatea comerciala LAMAHAR SRL, si cumparatori se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care nu se ajunge la un consens pe aceasta cale, acestea vor fi solutionate de catre instantele judecatoresti competente.

l). Dispozitii finale:

Prevederile acestui document sunt considerate ca acceptate integral si neconditionat de catre cumparator odata cu finalizarea unei comenzi pe site.